Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Waarom is een SCM TV01 terugvindsysteem beter dan een Lojack?

Enkele verzekeringsmaatschappijen vinden in plaats van een SCM TV01 terugvindsysteem vooralsnog ook een Lojack voldoende. LOJACK is niet hetzelfde als een SCM TV01 terugvindsysteem. Lojack heeft geen SCM erkenning en is daarom ook niet SCM gecertificeerd. Verzekeraar eisen veelal een SCM certificaat.

Het Amerikaanse Lojack systeem is geen “online” systeem (met GSM en GPS) waarmee de klant zelf altijd de werking van het systeem kan inzien. Lojack werkt via haar eigen infra netwerk en biedt daarmee niet dezelfde Europese dekking als een SCM TV01 terugvindsysteem (via GSM provider). Conform de laatste algemene voorwaarden (Apr 2016) van Lojack is het dienstgebied van Lojack tot dusver bekend Nederland, België en Luxemburg.  Verdere duidelijkheid geeft Lojack hierin niet. 

Het SCM TV01 terugvindsysteem wat Fleetaccess levert werkt niet alleen zoals Lojack via een Radiofrequentie (RF /VHF) , maar daarnaast ook via GSM, GPS en andere niet benoemde methodes. Lojack werkt alleen met RF/VHF. Omdat het SCM TV01 terugvindsysteem naast RF/VHF ook via GSM en GPS werkt heeft het Europese dekking. Fleetaccess adviseert daarom een SCM TV01 gecertificeerd TV01 terugvindsysteem.

Daarnaast heeft u met een SCM certificaat het voordeel dat elke verzekeraar die een peilzender vereist het SCM certificaat accepteert. Tenzij anders in de polis is vermeld. Dit komt omdat verzekeraar als sinds jaar en dag gewend zijn aan het welbekende SCM Certificaat.

Met een SCM certificaat heeft u de garantie dat het systeem voldoet aan de laatste keuringseisen van het moment van keuring en installatie. Hoe dit exact bij Lojack werkt is ons niet bekend. Onze conclusie is daarom dat het SCM TV01 terugvindsysteem zekerheid biedt voor de verzekeraar (SCM certificaat) en daarnaast ook meer opsporingstechniek heeft. Naar verwachting zal dit resulteren in betere opsporing en minder schade voor de klant en verzekeraar.