Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Met goede beveiliging 75 procent minder autodiefstal

Gepubliceerd: 26 september 2017

Met een goed, door vakmensen ingebouwd beveiligingssysteem kunnen autobezitters het risico op diefstal van hun vervoermiddel met bijna 75 procent verkleinen. Dat stelt Kiwa SCM, geaccrediteerd certificeerder op het gebied van voertuigbeveiliging, in een infographic waarin feiten en cijfers over autodiefstal op een rijtje zijn gezet.

Onlangs bleek uit de halfjaarlijkse diefstalcijfers van AVc, de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, dat in de eerste helft van dit jaar 11 procent minder personenauto’s werden gestolen dan in de eerste zes maanden van 2016. Volgens AVc komt dit onder meer doordat nieuwere autotypen lastig te stelen zijn door verbeterde beveiliging en door een betere gezamenlijke aanpak van overheid en verzekeraars.

Prestatiegericht certificeren


Onderdeel van die gezamenlijke aanpak is ‘prestatiegericht certificeren’. Wanneer de beveiliging van een bepaald autotype niet presteert en het voertuig dus te vaak gestolen wordt, mag Kiwa SCM als certificerende partij maatregelen eisen bij de importeur of fabrikant. Ter illustratie: Het risico op diefstal is bij een Audi A5 uit 2013 mét gecertificeerde beveiliging 1 op 201, terwijl dat zonder gecertificeerd systeem 1 op 42 is. Bij een BMW 3-serie uit 2012 is het diefstalrisico zonder certificaat 1 op 98 en mét certificaat 1 op 282.

Stijgingen en dalingen


Volgens de diefstalcijfers van AVc staat de teller voor 2017 na 6 maanden op 4.254 gestolen personenauto’s. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 4.776. Een flinke daling dus. Daarentegen is juist een stijging te zien bij jonge auto’s van bij dieven populaire merken als BMW, Toyota en Landrover. AVc adviseert bezitters van autotypes die vaak worden gestolen hun voertuig te voorzien van SCM-gecertificeerde beveiligingssystemen. Naast de genoemde merken gaat het ook om Audi, Volkswagen en Mercedes.
In de infographic ‘Wanneer wordt jouw auto gestolen?’ zet Kiwa SCM verschillende statistieken rondom autodiefstal op een rijtje. Er wordt niet alleen duidelijk gemaakt hoeveel auto’s er gestolen worden en in welke regio autobezitters het meeste risico lopen, maar ook wat de gevolgen van autodiefstal zijn en wat autobezitters eraan kunnen doen.

bron:https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/goede-beveiliging-75-procent-minder-autodiefstal


Zelf ook uw auto goed beveiligen met een SCM alarmsysteem?


Bent u zelf ook bang dat uw auto wordt gestolen of ingebroken zal worden? Laat dan zo snel mogelijk een goedgekeurd SCM alarmsysteem of voertuigvolgsysteem installeren. Beter voorkomen dan genezen! Wij leveren al vanaf 399.00 een startonderbreker met extra autorisatie. Een volgsysteem kunnen wij al leveren vanaf 240.00 incl. BTW. Informeer naar de mogelijkheden bij onze binnendienst. U kunt ons bereiken op werkdagen van 09.00 - 17.30 op 088 - 0123 300 of via info@fleetaccess.nl

voertuigbeveiliging tegen voertuigcriminaliteit